Lumian Instagram on surkea floppi – ei ota lainkaan valokuvia!

Digi · Stara.fi

Nokian Lumia-puhelimet ovat kärsineet jo pitkään siitä, että erästä maailman käytetyimmistä älypuhelinten sovelluksista, Instagramia, ei ole ollut lainkaan saatavilla Windows Phone -käyttöjärjestelmään. Nyt asia on korjattu, mutta poikkeuksellisen surkeasti.

Techcrunch.com-teknologiasivusto on saanut käsiinsä Windows Phonelle lanseeratun Instagramin beta-version ja testannut sitä. Sovelluksen päätarkoitus on ottaa valokuvia ja jakaa niitä verkossa. Lumia-laitteisiin lanseerattu Instagram on tätä taustaa vasten todellinen floppi, Techcrunchin mukaan sovelluksessa ei ole lainkaan kuvausominaisuutta.

Kun käyttäjä haluaa julkaista kuvan Instagramissa, ei hän voi ottaa kuvaa sovelluksen sisällä, kuten esimerkiksi iPhonen ja Androidin sovelluksissa. Sen sijaan Windows Phonen sovellus avaa kuvan ottamista varten erikseen kameran oman kuvaussovelluksen ja kuvan ottamisen jälkeen palauttaa käyttäjän taas Instagram-sovellukseen. Käyttökokemus on siis kaikkea muuta kuin sujuvaa ja yksinkertaista.

Käyttäjät ovat ottaneet uuden sovelluksen vastaan pettyneinä, sillä vuosien odotuksen jälkeen Windows Phonelle julkaistiin sovellus, joka on merkittävästi huonompi kuin kahdelle suositummalle alustalle julkaistut versiot. The Verge puolestaan haukkui sovelluksen ja huomautti, ettei sillä saa kuvattua kuvien lisäksi myöskään videota.