Hippien unelma murskattiin – kuplavolkkari jauhettiin murskaksi

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Harva tietää, että kuplavolkkari oli alun perin Adolf Hitlerin ideoima kulkuväline, jonka tarkoituksena oli tehdä Saksasta automaa halvan henkilöautomallin avulla. Suunnittelijoiksi pestattiin kolme miestä, mutta kaksi heistä karsiutui pois juutalaistaustansa vuoksi.

Kuva: YouTube
Kuva: YouTube

Sittemmin kuplavolkkarista tuli suosittu automalli, ja Suomessakin sitä kutsuttiin nimellä Kansanauto. Kuplavolkkarin suosio räjähti entisestään valmistamisen loputtua ja moni himoitsee retromalleja omakseen vielä tänäkin päivänä.

Nyt YouTubessa on julkaistu video, jolla näytetään hippikuosiin maalatun vuoden 1974 Volkswagenin viimeinen hetki. Ajokuntoinen kaunotar joutui romutettavaksi, ja monen mielestä videolla tapahtuu suorastaan huutavaa vääryyttä. Murskain tekee autosta rojua ja lopulta kuplavolkkarista ei ole jälellä kuin leijaileva pölypilvi.

PS: Lue lisää autoista Jokamies.fi -verkkolehdestä.