Varvaseritteestä ja napanöyhdästä tehtiin juustoa – oksettavuuden huippu?

Ohhoh! · Stara.fi

Monet suomalaiset ovat tänäkin viikonloppuna viettäneet iltaa hyvän punaviinin ja hyvien juustojen seurassa. Monet juustoista tuoksuvat suorastaan karmealta, mutta maistuvat kuitenkin herkulliselta. Nyt maailmalla on kuitenkin lanseerattu juusto, joka ei ainakaan kuulosta kovin herkulliselta.

Kuva: YouTube
Kuva: YouTube

Epämiellyttävän hajun juustoihin tuovat usein bakteerit, mutta jotkut bakteerit voivat olla ainakin ihmisten mielestä etovampia kuin toiset. Sellaisia lienevät ainakin erään uutuusjuuston sisältö, sillä tuotteessa on mukana myös ihmisen varpaiden ja napanöyhdän bakteereja.

Kyseessä on Michael Pollanin yhdessä Christina Agapakisin ja Sissel Tolaasin kanssa kehittämä juusto, johon hän on kerännyt eritteitään useiden ihmisten varpaista ja navasta. Jokaiselle ihmiselle tehtiin oma yksilöllinen juustonsa, joista jokaisella oli luonnollisesti oma yksilöllinen makunsa. Jotkut ihmiset tarjosivat edellä mainittujen lisäksi myös esimerkiksi kyyneleitään ja nenälöydöksiään. The Selfmade -projektin tuotokset ovat parhaillaan esillä näyttelyssä Dublinissa.