GTA muuttui tosielämäksi – näin autoryöstö tehdään Etelä-Afrikassa

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Etelä-Afrikka edustaa autokaappaustilastojen kärkikastia, sillä keskellä katua tapahtuvat autovarkaudet ovat olleet todellinen ongelma maassa jo kymmeniä vuosia. Suomen ulkoasianministeriö julkaisi hiljattain nettisivuillaan tiedotteen, jossa Etelä-Afrikkaan matkustavia varoitetaan maan korkeasta rikollisuudesta.

Kuva: YouTube
Kuva: YouTube

Suomen ulkoministeriö kehoittaa kaikkia Etelä-Afrikassa matkustavia pitämään autojen ovet lukittuina myös ajon aikana, ja maanteillä täytyy välttää turhia pysähtymisiä, eikä kyytiin saa ottaa tuntemattomia henkilöitä. Varoitukset ovat aiheellisia, sillä Associated Press on julkaissut karua videokuvaa siitä, kuinka nopeasti paikallinen autokaappaus suoritetaan.

Autokaapparit ovat videon perusteella erittäin valppaita ja käyttävät avoimen tilaisuuden ja joka sekunnin hyödyksi. Autovarkaat piirittävät kohteensa ja repivät autossa olevat ihmiset kadulle. Johannesburgissa autovarkauden kuvannut liikennekamera on taltioinut samanlaisen tilanteen jo kolme kertaa samassa paikassa vähän ajan sisään.

PS: Lue lisää autoista Jokamies.fi -verkkolehdestä.