Yhdessä juopottelevien parisuhde kestää

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Joskus pariskunnat kinailevat siitä, kun toinen osapuolista tahtoisi nauttia turhan usein muutaman saunaoluen tai lasillisen viiniä. Selvinpäin viihtyvä osapuoli ei katso tissuttelemista hyvällä, ja tästä saattaa syntyä jatkuva riidan aihe.

Nyt on julkaistu vuosia kestänyt tutkimus parien juomatottumuksista. Päihderiippuvuuksia tutkiva Buffalon yliopiston instituutti on julkaissut tutkimuksen, jonka mukaan yhtä paljon alkoholia suhteessa nauttivat parit ovat onnellisempia.

Tutkijat seurasivat 634 paria yhdeksän vuoden ajan. Tutkimus käynnistyi parien vihkimisen jälkeen. Niissä suhteissa erottiin huomattavasti herkemmin, joissa toinen osapuoli joi selvästi kumppaniaan enemmän.

Mikäli pariskunnan toinen osapuoli joi huomattavasti enemmän, päätyi avioliitto liki 50 prosentin todennäköisyydellä eroon. Jos aviopari sen sijaan nautti alkoholia yhdessä, oli eroamisprosentti vain 30. Vielä kiinnostavampi tulos oli se, että mikäli kumpikaan osapuolista ei koskenut alkoholiin, oli eroprosentti silti samaa luokkaa kuin yhdessä juopottelevien pariskuntien, NYMag-julkaisu raportoi.