Shampanja-automaatti sammuttaa shoppailijan janon

Lux Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Kaikkien kauppakeskusten äiti, brittiläinen Selfridges, on asentanut Oxfrod Streetin tavarataloonsa maailman ensimmäisen samppanja-automaatin. Luksusluokan juoma-automaatti ei suinkaan toimi kolikoilla, vaan 200 millilitran Moët & Chandonin samppanjapullot maksetaan etukäteen tavaratalon tiskille.

Yksi pullo automaatissa myytävää Moët & Chandonin Impérialia maksaa noin 22 euroa. Pullo on tosin koristeltu Swarovskin kristalleilla ja pieni pullo on sopivan kokoinen naukku luksusluokan shoppailemisen ohella.

Juoma-automaattiin mahtuu yhteensä 350 pulloa. Pullot eivät suinkaan putoa asiakkaalle kuin limonadiautomaatista, vaan kultainen robottikäsi ojentaa ne hyllystä alas. Laseja ei automaatin luona ole, joten sellainen täytyy tuoda mukanaan, ellei tahdo nauttia laatujuomaa pullonsuusta. Samppanja-automaatit ovat osa tavaratalon joulukampanjaa.