Jouluvalot 184-metriseen torniin – ei korkeanpaikankammoisille

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Seattlen näkyvin symboli on eittämättä 184 metriä korkea Space Needle -torni. Kuten asiaan kuuluu, täytyy kaupunkien näkyvimmät rakennelmat koristella joulua varten näyttävästi. Nyt YouTubessa on julkaistu video, jolla nähdään vuonna 1962 rakennetun tornin jouluvalojen asentaminen.

Työmiesten näkökulmasta kuvattu video näyttää hyvin tornista avautuvat maisemat ja vain harva uskaltaisi kiipeilemään yhtä korkealle kuin Associated Pressin videolla esiintyvät asentajat. Matt Waffle -niminen mies kertoo videolla, että he käyttävät tornissa kiipeillessään turvavaljaita.

Nippelitietona kerrottakoon, että Space Needle rakennettiin Seattle Center -puistoon kaupungissa järjestettävää maailmannäyttelyä varten. Se pestiin ensimmäisen kerran kunnolla vasta vuonna 2008. Hissimatka maasta näköalatasanteelle kestää 43 sekuntia.