Tähän ei Suomessa kyetä: Maailman suurin joulukuusi Italiassa

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomalaisten kaupunkien keskustat kilpailevat parhaillaan siitä kenellä on torillaan suurin ja kaunein joulukuusi. Monet joulukuusista ovat varsinaisia jättiläisiä, mutta maailman suurimman joulukuusen titteliä havittelee kuitenkin eräs aivan toinen taho.

Italiassa sijaitsevassa Gubbion kaupungissa on nyt rakennettu valtava joulukuusi, joka ei kuitenkaan ole aitoa puuta. Sen sijaan se on jouluvaloilla kaupungin vieressä olevan Ingino-vuoren rinteeseen rakennettu kuusimuodostelma.

Näkyä markkinoidaan maailman suurimpana joulukuusena, mistä on myös virallinen todiste. Italialaiskuusi nimettiin nimittäin jo vuonna 1991 maailman suurimmaksi joulukuuseksi Guinnessin ennätystenkirjassa. Kuusen valmisteluun tarvitaan 40 työmiestä, sillä kaapelia on peräti 8,5 kilometriä. Joulukuusi on 650 metriä korkea ja 350 metriä leveä.