Tätä et tiennyt Nintendosta – viisi yllättävää faktaa

Digi Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Vaikka pelikonsoleita on ollut markkinoilla jo 70-luvulta saakka, räjäytti Nintendo Entertainment System, eli NES, potin lopullisesti vuonna 1985. Kyseessä oli niin sanottu kolmannen sukupolven kasibittinen konsoli, joka teki muun muassa Super Mariosta maailmanlaajuisesti tunnetun.

Kuva: YouTube
Kuva: YouTube

Ensimmäisen esiintymisensä NES teki vuonna 1983 ja se täytti tänä vuonna 30 vuotta. Nyt YouTubessa on julkaistu video, jolla esitellään tähän kodin viihdekeskukseen liittyviä faktoja. Harva esimerkiksi tietää, että kaikkien maailman Nintendojen keskusmuistien koko olisi yhteenlaskettuna vain vaivaiset 118 gigatavua.

Loistavasti tiivistetty ja toteutettu video näyttää myös, miltä konsolin muovikuoren sisällä näyttää. Nintendo Entertainment Systemin japanilainen versio oli Famicom-konsoli, joka muistutti kuitenkin suuresti maailmanlaajuista Nintendoa.