Nerokas ajatus: Palavat kalorimäärät mainitaan portaissa

Viihdeuutiset · Stara.fi

Ihmisten kuntoilusta ei koskaan puhuta liikaa, ja esimerkiksi arjen hyötyliikunta on jäänyt aivan liian vähälle huomiolle. Sen on onneksi huomannut myös StepJockey-palvelun kehittänyt ryhmä, jonka tarkoitus on kertoa kuluttajille paljonko kaloreita milloinkin palaa.

Kuva: StepJockey
Kuva: StepJockey

Esimerkiksi portaiden nouseminen jalkaisin hissin sijaan kuluttaa pitkällä aikavälillä merkittäviä määriä energiaa. StepJockey esittää jatkossa ihmisille konkreettisesti paljonko kukin hyötyliikunta keventää energiavarastoja.

Jatkossa portaikoissa nähdään esimerkiksi kylttejä siitä paljonko juuri kyseinen portaikko kuluttaa. Kyltissä on mukana NFC ja QR -koodit oman liikkumisen raportointiin. Lisäksi samaa tarkoitusta varten on kehitetty älypuhelimeen oma sovellus. Jatkossa sohvaperunat eivät voi ainakaan syyttää tietämättömyyttään, jos edelleen valitsevat hissin portaiden sijaan. Tuotetta rahoittaa Britannian terveysministeriö.