Panoautomaatti virtuaalirahalle – lomareissun jäänteet Bitcoineiksi

Digi Matkailu · Stara.fi

Virtuaaliraha Bitcoin on ollut viime aikoina otsikoissa lähinnä negatiivisissa merkeissä, kun pankkihuijauksessa saatiin jättisaalis virtuaalirahaa. Nyt tuote on kuitenkin ottanut uuden askeleen, kun maailmalla on avattu ensimmäinen Bitcoin-panoautomaatti.

Gibraltarilainen Travelers Box on avannut Turkissa sijaitsevalle Ataturkin lentokentälle ensimmäisen automaatin, jonne turistit voivat kaataa lomareissulta jääneet ylimääräiset kolikot, joita tavalliset rahanvaihtopisteet eivät usein ota lainkaan vastaan.

Panoautomaatti laskee rahat ja siirtää niiden arvosta virtuaalirahaa käyttäjälle. Bitcoinien lisäksi rahat voi siirtää myös Amazonin, Paypalin tai Qiwin tileille tai ohjata suoraan hyväntekeväisyyteen. Ensimmäinen automaatti oli niin suosittu, että se jouduttiin ottamaan hetkellisesti pois käytöstä. Jatkossa panoautomaatteja on määrä avata 40 lentokentällä, Travellers Box kertoo.