Näkymätön pyöräilykypärä! Pyöräilijöille kehitettiin oma airbag

Viihdeuutiset · Stara.fi

Autoihin on vuosikymmenten saatossa kehitetty toinen toistaan nerokkaampia turvajärjestelmiä, mutta pyöräilijöiden kohdalla ei voida puhua kovinkaan innovatiivisesta kehityksestä. Nykyisin pyöräilykypärä on paras turva pyörällä liikkuvalle. Mutta ei ehkä enää pitkään.

hovding02122013

Ruotsissa on nimittäin kehitetty polkupyöräilijöille tarkoitettu Hövding-airbag. Käytännössä se on kaulan ympärille asennettava laite, joka onnettomuuden sattuessa räjähtää auki ja suojaa päätä eräänlaisella ilmakypärällä. Tuotteen hinta tulee olemaan noin 400 euroa.

Anna Hauptin ja Terese Alstinin kehittämä tuote on ollut työn alla jo vuodesta 2005 saakka. Ennen laukeamista se näyttää kuin huivilta, mutta onnettomuuden sattuessa Hövding laukeaa täyteen kokoonsa jo sekunnin kymmenesosassa. Tuote-esittelyn mukaan airbag suojaa päätä enemmän kuin tavallinen pyöräilykypärä. Kaiken lisäksi laite tallentaa äänet kymmeneltä sekunnilta ennen laukeamista.