Robin paljasti Staralle elämänsä aakkoset – tiesitkö tämän nuoresta tähdestä?

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Suomen suosituimpiin artisteihin lukeutuva Robin on niittänyt menestystä jo parin vuoden ajan, eikä vauhti näytä ainakaan hidastuvan. Äskettäin hänen uusi albuminsa ylitti nimittäin harvinaisen tuplaplatinarajan, eli levyä on myyty yli 60.000 kappaletta.

Robinin Boom Kah -levyn menestyksen lisäksi hänen YouTube-videonsa ylittivät äskettäin 40 miljoonan katselun rajapyykin. Nuoresta laulajasta on hankala enää kertoa mitään, mitä hänen faninsa eivät tietäisi. On olemassa kuitenkin yksi asia, jota Robin ei ole koskaan aiemmin tehnyt. Luetellut nimittäin oman elämänsä aakkosia. Stara pyysi popparia listaamaan aakkosensa.

A. Auto. Robin tunnustautuu olevansa autohullu ja arvostavansa suuresti Aston Martin -automerkkiä, joka muistetaan muun muassa James Bondin autona. Kerran Robin oli kertonut eräälle toimittajalle, että hänen mielestään Ferrari on tajuttoman upea auto. Lehdessä oli sitten tehty johtopäätös, että Robin tahtoo oman Ferrarin. Siihen ei kuitenkaan ole laulajan mukaan mahdollisuutta.

B. Boom Kah. Kyseessä on Robinin tärkeä mielentila, joka kuvastaa energisyyttä. Hän myös toivoo, että saisi muutkin ihmiset mukaan hyväntuuliseen meininkiinsä. Boom Kah on tuoreen levyn nimi ja sen avausraita.

C. Candy. Robin tykkää syödä karkkia ja aikoinaan hänen keikkaraiderinsa koostuivatkin suureksi osin makeisista ja muista herkuista. Nyt he ovat bändin kanssa kuitenkin yrittäneet karsia turhia herkkuja pois listalta, koska Robinin mukaan karkkia ei saa syödä liikaa.

D. Don Johnson Big Band. Robin valitsi bändin d-kirjaimen kohdalle vasta pitkän harkinnan jälkeen. Laulaja esitti DJBB-yhtyeen kanssa Emma-gaalassa medleyn, joka on jäänyt hänen mieleensä vahvasti.

E. Erilaiset. Boom Kah -levyllä on Erilaiset-niminen biisi heti avausraidan jälkeen. Robinin mielestä on tärkeää, että jokainen ihminen saa olla sellainen kuin haluaa. Hänen mukaansa kaikki ihmiset ovat erilaisia ja se on rikkaus.

F. Frontside Ollie. Se oli ensimmäinen single, josta Robinin menestystarina alkoi. Yhtä tärkeänä hän pitää f-kirjaimella alkavaa fanit-sanaa. Robin arvostaa suuresti ihailijoitaan, jotka ovat tiiviisti mukana kaikessa, mitä hän tekee.

G. Giga. Robin paljastaa, että häneltä loppuu aina puhelimen muisti kesken ja lisägigoille olisi tarpeellista käyttöä.

H. Hillitön. Hymy. Hiukset. Robin laittaa hiuksiaan viitisen minuuttia, mutta mikään ei kuulemma ärsytä häntä yhtä paljon kuin se, jos hiukset eivät yksinkertaisesti mene kuten hän haluaa. Englannissa luokkaretkellä hän oli valmis menemään suihkuun uudelleen, koska hiukset olivat niskuroineet.

I. Iloinen. Robinin mukaan ihmisten täytyy olla iloisia ja hän itse pyrkii olemaan mahdollisimman hyväntuulinen. Haastattelun aikana Robinin ilme oli kiireisestä päivästä huolimatta koko ajan iloinen ja hänen nauravat silmät kertoivat usein enemmän kuin tuhat sanaa.

J. Robin sanoo, että j-kirjaimen kohdalla ei ainakaan saa sanoa jalkapalloa, koska hän ei ole pallopelien tai joukkueurheilulajien ystävä. Siksi hän sanoo tähän väliin suuresti ihailemansa Jimi Constantinen, joka kiertää Robinin keikoilla mukana ja on tavallaan isovelihahmo. Robinin mukaan heillä on samanlaiset jutut, vaikka Jimi on häntä puolet vanhempi.

K. Kengät. Ne täytyy olla Robinilla eri paria. Idea lähti siitä, kun Robin oli vaihtanut kaverinsa kanssa kenkiä muutama viikko ennen Frontside Ollien musiikkivideon kuvauksia ja tyyli on säilynyt tähän päivään saakka.

L. Leiri. Robin kävi biisileirillä, jossa syntyi myös suurin osa Boom Kah -levyn kappaleista. Robin kirjoitti kappaleet yhdessä 15 huippunimen kanssa, ja he työskentelivät 2-3 hengen ryhmissä. Leirillä syntyi laulajan arvion mukaan noin 30 biisiä, joista parikymmentä äänitettiin. Niistä kahdestakymmenestä valikoituivat lopulliset kappaleet levylle ja loput jäivät myöhemmin julkaistavaksi.

M. Mopoauto. Kyseessä on Robinille tärkeä kulkuväline. Hän kertoo, että auton väri on valko-musta, eikä sitä ole tuunattu, mutta äänentoistolaitteistoon on panostettu sitäkin enemmän. Robinin mopoautoon on asennettu subbari.

N. Nieriä. Kyseessä on Jimi Constantinen kertoma juttu, josta on tullut koko Robinin ryhmän sisäpiirivitsi. Vielä Technicolourin aikoina kiertäessään Jimi oli mennyt ravintolaan ja kysynyt, että mitä kaloja on ruokalistalla. Kun tarjoilija oli vastannut lohta, ahventa ja nieriää, niin samassa joku oli huutanut pöydän toisesta päästä kovaan ääneen: ”Nieeeeeriä!”. Nyt kyseistä sanaa hoetaan keikoilla ja Robin on suunnitellut nieriälle oman logonkin. Laulajan mielestä myös kala on maultaan loistavaa ja jopa lohta parempaa.

O. Onnellinen. Robinin mukaan onnellisuus syntyy pienistä asioista, kuten siitä, että saa kokeesta hyvän numeron tai keikka menee hyvin. Hänen mielestään kaikesta pitäisi olla onnellinen, myös epäonnistumisista.

P. Positiivisuus. Robinista on kiva olla iloinen ja positiivinen, koska siitä jää ihmisille hyvä mieli. Hän mietti, että voisi sanoa p-kirjaimen kohdalle myös purjehduksen, koska hän purjehti perheensä kanssa kesällä 1.400 mailia Hollannista Suomeen. Purjeveneen kone hajosi keskellä Pohjanmerta. Yöllä yksin venettä ohjannut Robin kuvailee muutenkin reissua ikimuistoiseksi.

Q. Quattro Stagioni. Vaikka kyseessä ei olekaan Robinin lempipizza, tarkoittaa sanaparsi neljää vuodenaikaa, jotka ovat hänelle tärkeitä. Kesä on Robinin mielestä paras vuodenaika, vaikka hän pystyykin harrastamaan rakastamaansa laskettelua vain talvisin. Viime vuonna rinteessä kului aikaa noin kerran viikossa, kun normaalisti hän hyppää laskettelusuksille jopa viikon jokaisena päivänä.

R. Rasmus. The Rasmus on seurannut Robinia koko elämän ajan. Hänen isänsä kuunteli yhtyettä pojan ollessa pieni, ja Robinilla on edelleenkin Rasmuksen kappaleita soittolistallaan. Kyseessä on yksi menestyneimmistä suomalaisyhtyeistä, ja laulajan unelmana olisi saavuttaa samanlaista suosiota maailmalla. Ensin pitää kuitenkin käydä koulut loppuun.

S. Siskot. Robinilla on kolme siskoa ja he ovat hänelle erittäin tärkeitä. Sisarusparvi on mukana laulajapojan menestyksessä. Robinista huomaa, että hän kunnioittaa perhettään suuresti.

T. Trampoliini. Robin hyppii päivittäin trampoliinilla. Pomppiminen jatkuu myös keikoilla ja lavoilla esiintyessä. Energinen poika myöntääkin liikkuvansa lähestulkoon koko ajan ja kaikkialla.

U. Universal Music. Levy-yhtiö on mahdollistanut Robinin menestymisen. Laulajalla ei ollut minkäänlaista käsitystä musiikkimaailmasta ennen uraansa. Robin kuvailee työtään rennoksi ammatiksi, jota voi tehdä lähinnä silloin kun huvittaa.

V. Vanhemmat. Vaikka Robin pitääkin yksityiselämänsä erillään musiikillisesta urasta, ansaitsevat hänen vanhempansa suuren kiitoksen pojalta. He ovat olleet ja tulevat olemaan kaikessa tukena.

X. YleX. Radiot yleensäkin ovat Robinin mielestä mukavia paikkoja. Robin on muutenkin kova puhumaan, joten radio-ohjelmissa vieraileminen on varmasti hänen luonteelleen sopivaa puuhaa.

Y. Ystävät. Kaverit ovat tärkeitä ja Robinilla on hänen sanojensa mukaan paljon ystäviä. He kuluttavat aikaa muun muassa musiikkia tehden ja sitä kuunnellen.

Z. Zara. Robin ei pidä shoppailemisesta, mutta myöntää silti pukeutuvansa mielellään kivoihin vaatteisiin. Kengät ovat hänen tärkein asia vaatetuksessa. Robinin rakkain asu on kuitenkin iskän vanha Disney-oloasu, jossa hän kulkee aina kotona ollessaan.

Å. Åbo. Turku on Robinin kotikaupunki. Turkulaisuus paistaa hyvin myös Robinin murteesta esille ja hän kertoo, että hänen perheensä on asunut kaupungissa aina.

Ä. Ääni. Robinille ääni on tärkein työkalu. Myös musiikki on ääntä ja puhelimen soittolistalla soi tällä hetkellä Cheekiä, Miley Cyrusia, Spektiä, 30 Seconds To Marsia, Will.i.amia, Adam Lambertia ja Jaakko Teppoa. 

Ö. Ööh. Kyseinen önähdys kuullaan Robinin suulta usein, mutta se ei koskaan jää viimeiseksi asiaksi, jonka hän sanoo.