Tampereen poliisi tiedottaa: ”Ei voi kun ihmetellä”

Viihdeuutiset · Stara.fi

Eilen Suomen itsenäisyyttä juhlittiin Tampereella monin tavoin. Tampere-talossa järjestettiin presidentin juhlavastaanotto, joka sujui upeasti jatkobileineen päivineen. Hieman toisella tavalla itsenäisyyttä kunnioittivat sen sijaan huligaanit, jotka mellakoivat ympäri kaupunkia ja rikkoivat muiden omaisuutta.

Kuva: Stara
Kuva: Stara

Katso kuvakooste tästä ja video tapahtumista tästä.

Mellakoitsijoiden typeryyttä on päivitelty kovasti sekä sosiaalisissa medioissa että kahvipöytäkeskusteluissa, sillä hyvin harva pitää toimintaa sopivana itsenäisyyspäivään. Mellakoissa useita poliiseja loukkaantui, ja viranomaiset ottivat kiinni ainakin yli 20 riehujaa. Tilanteen rauhoituttua poliisi kommentoi illan tapahtumia Pirkanmaan poliisilaitoksen Facebook-sivuilla.

– Jokohan tilanne vihdoin pysyisi rauhallisena. Ei voi kun ihmetellä joidenkin ihmisten tapoja juhlia itsenäisyyttä. Tampereella varsinkin olisi hyvä muistaa, että jos antaa poikittaista mailaa, siitä joutuu jäähylle! Poliisi kirjoitti Facebookissa.

Poliisi viittasi mailoilla siihen, että kiekkovieraiksi itseään kutsuneet mellakoitsijat rikkoivat jääkiekkomailoilla muun muassa Stockmannin ikkunat ja löivät mailoilla myös poliiseja ja poliisihevosia. Monet poliisin päivitystä kommentoineet ovat olleet suomalaisten kanssa samaa mieltä siitä, että mielenosoituksiin on kaikilla oikeus, mutta eilen nähtyyn silkkaan huliganismiin sen sijaan ei ole kenellään oikeutta.