VIDEO: Mellakoitsijat käsirysyssä poliisien kanssa Tampereella: ”Eikö löydy jeesiä s**tana!”

Ohhoh! · Stara.fi

Tampereella tänään juhlallisesti vietettyä itsenäisyyspäivää varjosti noin 200 mielenosoittajan ryhmä, joka aiheutti laajaa häiriötä, rikkoi paikkoja ympäri kaupunkia ja heitteli monenlaisia ilotulitteita sekä ihmisjoukon keskelle että kohti poliisia. Katso kuvat tästä.

Kuva: Stara
Kuva: Stara
Kuva: Stara
Kuva: Stara

Mellakoijat aiheuttivat jo alkuillasta ongelmia sekä Tampereen keskustassa että Tammelantorilla, mutta samoihin aikoihin ryhmä riehui myös itsenäisyyspäivän juhlapaikan luona Tampere-talolla. Rakennuksen vieressä ollut Sorsapuisto muuttui hetki sitten varsinaiseksi taistelutantereeksi, kun poliisi ryhtyi tyhjentämään puistoa. Illan aikana useita poliiseja loukkaantui ja ainakin yksi ihminen jäi hevosen jalkoihin.

Staran saamalla videomateriaalilla nähdään Sorsapuiston tapahtumia ja sitä kuinka poliisi yrittää tyhjentää aluetta melko rauhallisesti. Muutamat mielenosoittajat ryhtyivät kuitenkin vastarintaan, jolloin heidät otettiin kiinni voimatoimin ja poistettiin paikalta. Eräs poliisin kanssa painiotteluun joutunut mellakoitsija huutaa videolla muita apuun, ja myös sai apua ja pääsi pakenemaan. Lopulta väkijoukon hajottamiseen tarvittiin lähistöllä odottaneiden poliisihevosten auktoriteettia.