Mullistava keksintö pyöräilyyn – suuntavilkut käsiin

Digi Lifestyle Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Polkupyörällä pääsee usein liikkumaan kaupunkioloissa paikasta toiseen nopeammin kuin esimerkiksi julkisia kulkuneuvoja tai omaa autoa käyttämällä. Suomessa polkupyöräväylät ovat kuitenkin heikolla tasolla verrattuna muuhun Eurooppaan, jossa on usein polkupyöräilijöille omat ajokaistat.

Kuva: YouTube
Kuva: YouTube

Polkupyöräilijät ovat heikoilla autojen keskellä ajaessa, eivätkä edes kypärät suojaa heitä mahdollisen kolarin sattuessa vakavilta loukkaantumisilta. Kun nykyisin pyöräilijät joutuvat näyttämään kääntymisensä kädellä, on Zackees-niminen yhtiö kehittänyt vaihtoehtoisen tavan.

Polkupyöräilijöille tarkoitetuissa hanskoissa on nimittäin suuntavilkut, joiden avulla pyöräilijä voi näyttää kääntymismerkkiä näkyvämmin. Polkupyöräilijöiden lisäksi hanskat soveltuvat kaikille muille kevyen liikenteen edustajille, aina rullaluistelijoista lenkkeilijöihin. Zackee-hanskoille haetaan parhaillaan rahoitusta Kickstarter-ohjelman avulla, Huffington Post raportoi.