Mies, viinin juominen parantaa sperman laatua

Lifestyle · Tim Isokivi

Alkoholijuomien käyttöä pidetään usein ihmiselle tuhoisana harrastuksena muun muassa suvun jatkamisen kannalta. Tuore tutkimus kuitenkin osoittaa, etteivät asiat ole välttämättä niin yksiselitteisiä. Joillain alkoholijuomilla saattaa olla jopa päinvastaisia vaikutuksia.

Puolassa sijaitsevan Noferin lääketieteen laitoksen tutkijat selvittivät, että viiniä kohtuullisesti, korkeintaan kuusi lasillista viikossa, juovien miesten sperma oli vahvempaa kuin alkoholista pidättyvillä. Myös runsaan vapaa-ajan, kahvin kohtuukäytön ja bokserityyppisten alushousujen käyttämisen huomattiin vaikuttavan sperman laatuun positiivisesti.

Sen sijaan matkapuhelimen säilyttäminen taskussa yli kymmenen vuoden ajan voi heikentää CBS Atlanta -uutissivuston mukaan siemennestettä. Tutkimuksen kerrotaan vahvistavan uskomusta, jonka mukaan miehen elämäntyylit vaikuttavat tämän sperman laatuun.