Disney osti Indiana Jones -elokuvien oikeudet – uusi elokuva tekeillä?

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Yksi tämän vuoden suurimpia uutisia viihdemaailmassa oli se, kun Walt Disney -studio ilmoitti ostaneensa Star Wars -elokuvien oikeudet. Nyt samainen yhtiö on haalinut itselleen oikeudet myös toiseen George Lucasin luomaan elokuvasarjaan, Indiana Jones -seikkailuihin.

Käytännössä Disney on omistanut Indiana Jonesin jo ostettuaan George Lucasin LucasFilm -yhtiön. Elokuvien levitys- ja markkinointioikeudet kuuluivat kuitenkin taannoin vielä Paramount Pictures -yhtiölle. Variety-lehden mukaan tuotantoyhtiöt ovat nyt tehneet yhteistyösopimuksen, jonka myötä uusien Indiana Jones -elokuvien tekeminen helpottuisi Walt Disney -yhtiölle.

Vielä ei ole tiedossa, mitä Disneyllä on suunnitelmissa Indiana Jones -sarjan tulevaisuuden suhteen, mutta odotettavissa voi olla uusi Indiana Jones -elokuva. Harrison Ford on aikaisemmin kommentoinut olevansa valmis jatkamaan vielä maailmankuulun arkeologin saappaissa valkonkankaalla, siitäkin huolimatta että hän on jo 71-vuotias.