Erikoinen ongelma: Kannabis uhkaa loppua kaupoista

Lifestyle Ohhoh! Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Coloradon osavaltio laillistaa vuodenvaihteessa kannabiksen viihteellisen käytön yli 21-vuotiaille Yhdysvaltojen kansalaisille. Muutosta on valmisteltu vuosien ajan, mutta nyt ihmiset pelkäävät, että hamppu loppuu myyntipaikoista hankalan myyntilupaprosessin myötä.

Huffington Postin raportin mukaan pelkästään Denverissä yli sata yritystä odottaa lupaa kannabiksen lailliseen myymiseen. Lupa löytyy vasta alle kymmeneltä puodilta, joten moni epäilee, etteivät pikkupuodit pysty palvelemaan kaikkia asiakkaita. Yksi kauppiaista tietää jo nyt, että hän tulee myymään ei-oota.

– Kannabis loppuu kesken, se on vain ajan kysymys, Toni Fox 3D Cannabis Center -nimisestä kaupasta päivittelee.

Lupaprosessia pidetään pitkänä ja laillistamista hankaloittavana. Luvan saaneet kauppiaat odottavat liikkeidensä eteen pitkiä jonoja jo päiviä ennen 1. tammikuuta 2014. Aiemmin laillistamisen odotettiin myös tuovan talouspaineissa kärsivälle alueelle turisteja, mutta lupien ja marijuanaputiikkien puuttuessa moni saattaa jättää matkan tekemättä.