Kim Jong-un teloitutti setänsä: ”Ei taputtanut tarpeeksi kovaa”

Ohhoh! · Anna Poikkimäki

Kaikki Pohjois-Koreaan liittyvä uutisointi saa länsimaalaisen enemmän tai vähemmän nostelemaan kulmakarvojaan. Nykyinen johtaja Kim Jong-un on ollut viime aikoina useita kertoja otsikoissa epäiltyjen massamurhien takia. Nyt mies on ollut jälleen uutisoinnin kohteena saman aiheen tiimoilta.

Kim Jong-unin kerrotaan nimittäin teloituttaneen viime viikolla setänsä, ja monet ulkopuoliset yrittävät edelleen ymmärtää syitä siihen. The Guardian -lehden mukaan diktaattorin ja Jang Song Thaekin välillä oli jo ennestään selvittämättömiä kaunoja. Suurelle Johtajalle oli kuitenkin liikaa, ettei Pohjois-Korean toiseksi vaikutusvaltaisin mies taputtanut tarpeeksi kovaa, kun Kim Jong-un valittiin maan sotakomission varapuhemieheksi.

Vaikuttaa siltä, että kuka tahansa diktaattorin hermoille käyvä saattaa kokea tulevaisuudessa saman kohtalon. Monien mielestä teloitus oli tapa, jolla Jong-Un ratkaisi miesten välisen valtataistelun. Virallisesti Jang Song Thaek tuomittiin kuolemaan maanpetoksesta, koska hän yritti syöstä maan johdon vallasta.