Kuinka välttyä joulunajan pettämiseltä?

Viihdeuutiset · Stara.fi

Legendaarinen tarina kertoo johtajasta ja sihteeristä, jotka ajautuvat firman pikkujoulujen päätteeksi toimiston sohvalle muhinoimaan. Morkkista podetaan juhlapyhien yli, ja tammikuussa molemmat yrittävät jatkaa töitä kuin mitään ei olisi tapahtunut.

Todellisuudessa joulu ajaa ihmisiä pettämään juurikin sen luoman tunnelman vuoksi. Suhdeasiantuntija Jo Hemmings kertoo Femail Firstin artikkelissa, että juhlantuntu luo ihmisen libidoon vipinää. Vieraasta pedistä ei suinkaan haeta pelkästään seksuaalista tyydytystä, vaan helpostusta muihin paineisiin. Etenkin naiset tuntevat jouluisin olevansa varsinaisia suoritusmoottoreita, kun kaiken hässäkän keskellä pitäisi muistaa myös nauttia.

Pinessä hiprakassa arvostelukyky muuttuu ja mielihalut saavat vallan. Houkutuksille tulisikin sanoa ei, sillä yksi pieni hairahdus saattaa tehdä loppulomasta suurta tuskaa ja tunteiden vuoristorataa. Joulu on ilon ja antamisen juhla, mutta siitä olisi parasta nauttia omien rakkaiden kesken. Toki silmäkulmassa saa kimaltaa pilkettä ja pientä flirttiä, mutta intohimon hetket kannattaa säästää omien vällyjen väliin. Toisin sanoen neuvo on yksinkertainen – sano ei.