Apple-käyttäjä, sinua voidaan kuvata tietämättäsi!

Viihdeuutiset · Stara.fi

Taannoin paljastui, että amerikkalaisella NSA-tiedustelupalvelulla on pääsy kaikkeen dataan Facebookissa, Googlessa, Microsoftissa ja Dropboxissa ja lukemattomissa muissa palveluissa. Sittemmin kerroimme, että FBI katselee salaa tietokoneiden nettikameroita.

Kohupaljastuksen tehnyt Washington Post on nyt julkaissut jatkojutun, jossa paljastetaan, että viranomaiset kykenevät katsomaan ainakin Applen valmistamien kannettavien Mac Book -tietokoneiden kameroita ilman, että kameran merkkivalo syttyy. Lehti perustaa tietonsa tutkija Stephen Checkowayn testeihin.

Washington Postin mukaan mukaan FBI on voinut tarkkailla kameroita käyttäjien tietämättä jo vuosien ajan. Tiedot perustuvat FBI:n teknologiaosaston entisen työntekijän, Marcus Thomasin, lausuntoon. Artikkelissa valotetaan laajemminkin liittovaltion poliisin käyttämiä teknisiä vakoilukeinoja.