FBI katselee tietokoneiden nettikameroita salaa

Digi · Stara.fi

Yhdysvaltojen tiedusteluviranomaisten toimia on viime kuukausina paljastunut monella eri saralla. NSA-tiedustelupalvelulla on pääsy kaikkeen dataan Facebookissa, Googlessa, Microsoftissa ja Dropboxissa ja lukemattomissa muissa palveluissa. Lisäksi NSA tallentaa puhelinten paikkatietoja koko maailmassa.

Nyt Washington Post -lehti on pudottanut uuden uutispommin, joka mukaan Yhdysvaltojen liittovaltion poliisi FBI pääsee katselemaan tietokoneiden nettikameroita salaa. Katselun aikana kameroiden merkkivalo ei syty, joten tietokoneen käyttäjä ei huomaa salakatselua.

Lehden saamien tietojen mukaan FBI on voinut tarkkailla kameroita käyttäjien tietämättä jo vuosien ajan. Tiedot perustuvat FBI:n teknologiaosaston entisen työntekijän, Marcus Thomasin, lausuntoon. Artikkelissa valotetaan laajemminkin liittovaltion poliisin käyttämiä teknisiä vakoilukeinoja.