Tänään tv:ssä: Maailman menestynein suomalaiselokuva!

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomalainen elokuva ei ole perinteisesti niittänyt kovinkaan suurta menestystä maailmalla, mutta viime vuosina suunta on ollut parempaan päin. Taannoin historiaa teki suomalainen jättituotanto, jossa avusti yli 3.000 ihmistä eri puolilta maailmaa.

Tänään tuloksia saadaan ihastella televisiossa, kun Timo Vuorensolan ohjaama Iron Sky nähdään illalla YLE TV2 -kanavalla alkaen kello 22.15. Elokuvassa kuunatsit tekevät vuosikymmenien jälkeen paluun Maahan. Elokuva ylitti puolen miljoonan katsojan rajapyykin jo kahdessa viikossa ja tuotti samaan aikaan 4,3 miljoonan euron lipputulot.

Tänä vuonna Iron Sky sai merkittävän elokuvapalkinnon Australiassa. AACTA-palkintoa kuvaillaan Australian Oscariksi, ja nyt se myönnettiin elokuvalle parhaista erikoistehosteista. Parhaillaan elokuvalle kaavaillaan jatko-osaa Iron Sky – The Coming Race, joka tullaan kuvaamaan aikaisintaan vuonna 2015.