Uskotko silmiäsi? Lontoon silhuetti rakennettiin ruoasta

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Kerroimme taannoin malesialaisesta naisesta, joka loihti lapsilleen ja netinkäyttäjien iloksi upeita ruoka-annoksia, joista jokainen oli kuin pieni taideteos. Hänen tekemät ruoka-annokset muistuttivat muun muassa tuttuja sarjakuvasankareita.

Kuva: YouTube
Kuva: YouTube

Nyt brittiläinen ruokataiteilija Carl Warner on rakentanut ruoasta Lontoon kaupunkinäkymän, jossa on kaikki tunnetuimmat maamerkit. Kurkuista, kirsikkatomaateista, vesimelonista, leivästä ja parsasta valmistettu kaupunkimaisema on häkellyttävän aidon näköinen. Sen rakennusprojekti on kuvattu videoksi YouTubeen.

Suomessa samankaltaista ruoka-arkkitehtuuria pääsee harrastamaan lähinnä piparkakkutaloja rakentaessa, mutta miksipä ei kokeilisi Warnerin innoittamaa tapaa esimerkiksi uudenvuoden juhlissa ja tarjoiluissa? Tässäpä sopivaa haastetta kaikille luoville keittiömaistereille.