Nelson Mandelan muistojuliste pieleen – kuvassa eräs aivan toinen

Viihdeuutiset · Stara.fi

Maailmaa poikkeuksellisen paljon muuttaneisiin ihmisiin lukeutunut Nelson Mandela menehtyi taannoin 95-vuotiaana. Hänen muistoaan vaalitaan vielä pitkään ympäri maailmaa, eli myös Intiassa. Siellä Mandelan muistolle tehdyssä muistojulisteessa on kuitenkin karmaiseva virhe.

Chennain alueella kuvatussa Mandelan muistokuvassa on nimittäin ilmeisen vahingossa Mandelan sijana Morgan Freemanin valokuva. Freeman on mahdollisesti päätynyt julisteeseen, koska hän esitti Mandelaa vuonna 2009 ensi-iltansa saaneessa elokuvassa Invictus.

Hänen kanssaan julisteessa poseeraavat Martin Luther King Jr., Indira Gandhi ja Äiti Teresa. Julisteen varsinainen teksti on kirjoitettu tamilin kielellä. Aluksi Metro-lehden uutisoimaa julistetta epäiltiin huijaukseksi, mutta se vahvistettiin kuitenkin aidoksi.