Pelottava tieto joulukuusesta – harva tulee ajatelleeksi

Viihdeuutiset · Stara.fi

Monissa suomalaisissa perheissä joulukuusi on jo hankittu, kuljetettu olohuoneen nurkkaan ja myös koristeltu. Harva tulee ajatelleeksi, että joulukuusen mukana kotiin saapuu vierailulle valtava joukko muitakin, sillä puissa elää huomattava määrä erilaisia eliöitä.

joulukuusikisa2011_2.jpg

Norjassa on nyt julkistettu tutkimus, jonka mukaan joulukuusessa elää jopa 25.000 eliötä. Monet eliöistä ovat puussa talvehtivia, joten tuotaessa puu lämpimään asuntoon ne alkavat hiljalleen heräillä. Eliöiden joukossa on muun muassa hämähäkkejä ja muurahaisia.

Tutkimuksen tehneen Bergenin yliopiston professori Bjarte Jordal kertoi eliöiden luulevan lämmön nousun vuoksi, että kevät on jo koittanut ja on aika herätä. Eliöt eivät kuitenkaan kykene saamaan ravintoa asunnoissa, joten valtaosa niistä menehtyy. Oman joulukuusen eliöiden määrää voi tutkia ravistamalla puuta joulun jälkeen valkoisen lakanan yllä.