Unohda enkelit ja joulupallot – joulukuusta koristaa nyt Kanye West

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Kanye West oli ennen räppäri. Nykyisin hän pitää itseään Jumalana, Jeesuksena ja äskettäin hän kertoi olevansa seuraava Nelson Mandela. Miehen mahtipontiset puheet ovat saaneet pontta entisestään Kim Kardashianin synnytettyä hänelle soman North-nimisen tyttären, jota mies ehti jo vertaamaan brittikuninkaallisiin.

Kanyen kullatut vessanpöntöt, timantein koristellut jääkaapit, suurieleiset hääsuunnittelut ja valtaisat promootiokampanjat ovat kuitenkin menneet piirun verran hyvän maun yli – olipa se kuinka tarkoituksehakuista tahansa tai muuten kaupallisuuteen tähtäävää.

Kuva: Louis Cohen
Kuva: Louis Cohen

Nyt eräs Louis Cohen -niminen taiteilija on ottanut miehen itsekehusta hyödyn irti. Hän on nimittäin suunnitellut Kanye Westille oman koristekuvan, jonka voi leikata esimerkiksi joulukuusen oksalle roikkumaan. Kanyella on kuvassa Louis Vuittonin kuuluisalla printillä koristeltu tonttulakki. Jäämme innolla odottamaan, koska joku hoksaa tehdä Suomen räptaivaan suurnimistä samanlaisen ornamentin.

Kanye West kertoi hiljattain chicagolaisen WGCI-radiokanavan haastattelussa, että hänestä on tulossa Mandelaa suurempi ihmisoikeus- ja kulttuurivaikuttaja. Seuraavaksi Nelson Mandelaksi itsensä julistanut Kanye totesi, että Mandelan kuoleman jälkeen ihmisillä on enemmän aikaa keskittyä hänen omiin saavutuksiinsa.

Haastattelija Adrian Cronauer kyseenlaisti artistin vainoharhaiset puheet ja tiedusteli onko West joskus oikeasti tehnyt jotain ihmioikeuksien hyväksi. Artisti vastasi kohdanneensa urallaan rasismia ja olevansa mustien räppäreiden pioneeri.