Uniikki kommentoi Cheekin menestystä: ”Kukaan ei ole niin suosittu”

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomirap elää tällä hetkellä historiansa suosituinta aikaa. Hyvä esimerkki on kaksi stadionkeikkaa juuri myynyt Cheek. Musiikkiala on muutenkin muutoksessa, sillä artistien perustamia levy-yhtiöitä pulpahtelee esiin kuin sieniä sateella.

Jare Tiihosen luotsaama Liiga Music -levy-yhtiö toimii Rähinä Recordsin ohella tiennäyttäjänä kaikkien genrejen artisteille. Stara tapasi haastattelun merkeissä Rähinän perustajiin kuuluvan Uniikin, joka valotti hieman asiaa.

– Joo kyllä se näin on, vaikka Liiga pyöriikin enemmän yhden artistin ympärillä. Jare on tehnyt koko suomalaiselle musiikille ja hiphopille palveluksen. Iso hatunnosto. Kukaan muu artisti Suomessa ei pystyisi tekemään vastaavaa temppua, Uniikki totesi.

– Kukaan ei ole niin suosittu. Kukaan toinen ei myisi tällä hetkellä stadionia täyteen. Kuka sun mielestä myisi? Mä luulen, että mä olen oikeassa. Hiphop on tällä hetkellä suosituin musiikkigenre Suomessa.

Mitä Uniikki vastaa väittämään, jonka mukaan hiphop on oikeastaan tämän hetken poppia?

– Se on ihan totta. Jos se on suosituinta musiikkia, niin se on niin populaarimusiikkia kuin olla ja voi. Miettii, että Jenkeissä se on ihan sama juttu. Kerrankin me ollaan niiden kanssa samanaikaisesti jossain ilmiössä. Myydyimmät levyt on jotain Drakea ja Eminemiä, ja Lady Gagalla ja Britneyllä on fiittaamassa räppäreitä. Siellä se on myös isointa.

– Luin juuri eilen Finnairin asiakaslehdestä Alexander Stubbin kirjoituksen, ja siellä oli hieno teksti suomalaisesta hiphopista. Se toi esille sen, että jätkät eivät ole mistään ghetoista, vaan niillä on erilainen lähestyminen asioihin. Ja ne eivät pelkää sanoa ääneen, mitä ajattelevat. They’re changing the mindset of whole population, Uniikki latasi Staralle.