Nainen kiidätettiin keisarinleikkaukseen – ei ollutkaan raskaana

Viihdeuutiset · Anna Poikkimäki

Maailmalla on uutisoitu vuosien mittaan niin sanotuista valeraskauksista, joissa naiset eivät olekaan raskaana, vaikka he omaavat kaikki asiaankuuluvat oireet. Nyt viimeisin tällainen tapaus on tavattu Brasiliassa, jossa totuus 37-vuotiaan naisen tilasta paljastui vasta keisarinleikkauksessa.

Kun nainen saapui sairaalaan suuren vatsansa ja viiltävien kipujen kanssa, lääkärit olettivat hänen synnyttävän pian. Potilaalla oli mukanaan todiste raskautta edeltävästä hoidosta, joten Cabo Friossa sijaitsevan sairaalan henkilökunta ei osannut aavistaa mitään tavallisuudesta poikkeavaa.

Tutkimuksissa huomattiin, ettei naisen kohdusta kuulunut vauvan sydänääniä, joten lääkärit kiirehtivät tekemään keisarinleikkauksen. Ihmetys oli suuri, kun kohdusta ei löytynytkään vauvaa. Sairaalan johtaja Rosalice Almeida pitää tapahtumaa valeraskautena. Naisen aviomiehen mukaan kyse oli jo toisesta olemattomasta raskaudesta. Globo G1 -sivuston mukaan naiselle suositeltiin psykiatrista hoitoa.