Uutuuskeksintö vaikeuttaa polkupyörien varastamista

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Moni tietää miltä tuntuu hävittää polkupyörän avaimet. Yleensä myös lukon vara-avain on hävinnyt ja sitten menopelin lukitussysteemiä yritetään avata metallisahan ja ruuvimeisselin avulla. Myös polkupyörien varkaudet ovat jatkuva riesa, kun lukitus ei ole kunnossa.

Kuva: YouTube
Kuva: YouTube

Nyt markkinoilta hakee jalansijaa uudenlainen lukkoratkaisu. Älypuhelimen sovelluksen avulla toimiva Bitlock tarkoittaa lukkoa, joka toimii ilman erillistä avainta. Lukko aukeaa vasta sitten, kun omistajan älypuhelin on tarpeeksi lähellä sitä tai kun omistaja avaa lukon puhelimensa avulla. Lisäksi sovellus kerää ihmisen sijaintitietoja myös polkupyörällä ajaessa.

Lukolle on mahdollista syöttää useamman polkupyöräilijän älypuhelimen tiedot, mikäli kulkuneuvoa käyttää useampi ihminen. Lukko on säänkestävä ja soveltuu sekä pakkaseen että helteeseen. U-lukko on valmistettu vahvistetusta ja lämpökäsitellystä teräksestä, Ippinka-sivusto uutisoi.