40-vuotias hiphop-legenda löydettiin kuolleena

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Yhdysvaltalainen Three 6 Mafia lukeutuu musiikkimaailman arvostettuimpiin gangsta rap -kokoonpanoihin. Yhtye on ensimmäinen Tennesseen Memphisistä kotoisin oleva rap-ryhmä, joka myi aikoinaan levyllään platinaa ja niitti muutenkin menestystä.

Nyt bändin perustajiin kuulunut Lord Infamous, eli Ricky Dunigan, on kuollut. Dunigan löydettiin kuolleena Memphisissä asuvan äitinsä kotona perjantaina 20. joulukuuta. The Hollywood Reporter -lehti vahvisti artistin kuolinsyyksi sydänkohtauksen. Mies oli kuolinhetkellään 40-vuotias.

– Hän oli legenda räppimaailmassa ja todella aikaansa edellä. Hän oli mahtava kirjoittaja ja kehitteli aina uusia tyylejä räpissään ja flow’ssaan, Three 6 Mafian jäsen DJ Paul kuvaili Rolling Stone -lehdelle.

Three 6 Mafia muistetaan muun muassa ensimmäisenä hiphop-kokoonpanona, joka voitti kappaleellaan Oscar-palkinnon. Kunnia tuli vuonna 2005 Hustle and Flow -elokuvaa varten sävelletystä It’s Hard Out Here for a Pimp -kappaleesta. Viime aikoina Three 6 Mafia -kokoonpanon jäsenet ovat tehneet musiikkia Da Mafia 6ix -nimellä.