Joivat spermaa ja virtsaa – opiskelijoiden riehakkaat päättäjäiset

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Rapakon toisella puolella elävät ihmiset pitävät Pohjois-Euroopan kansaa myyttisenä, sillä jylhät maisemat ja historialliset viikinkiperinteet ovat kiehtoneet muuta maailmaa kautta aikojen. Nyt Norjasta kantautuu sen verran kummallisia uutisia, että jopa New York Daily News on katsonut aiheelliseksi kertoa niistä.

Toisin sanoen skandinaavien omituinen maine on kasvanut entisestään, sillä uutisessa kerrotaan siemennestettä ja virtsaa opiskelijabileissä juoneista norjalaisista. Yli 200 lukiolaista oli varannut käyttöönsä kokonaisen yökerhon lukukauden päätösjuhlia varten. Frederik II -lukion 17–18-vuotiaat oppilaat olivat bailanneet Tiger, Tiger -nimisellä klubilla.

Yhtäkkiä osa opiskelijoista oli noussut lavalle ja esitellyt siellä paljasta takapuoltaan. Artikkelissa kerrotaan myös seikkaperäisesti, kuinka peppuihin oli kirjoitettu useita eri asioita, kuten valmistusvuosi ja luokan presidentin nimi. Osa opiskelijoista harrasti myös suuseksiä ja sen lisäksi nuoret nautiskelivat virtsasta valmistettuja drinkkejä. Luokan presidentti Maria Braathen Pettersen puolustelee käytöstä sillä, että juhlat olivat isänmaan toivojen yksityiset bileet, jossa oli valokuvauskielto.