Simpukkapuhelin oli liian vanha ryöstäjälle: ”Mikä tämä on?!”

Digi Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Netissä on nähty viime aikoina useita esimerkkejä siitä, kuinka älypuhelimen varastanut henkilö jakelee vahingossa kuvia uhrin sosiaalisen mediaan profiiliin ja jää siten kiinni. Rikollisista on tullut teknologiakehityksen myötä nirsoja, mistä kielii myös äskettäin julkaistu uutinen New Yorkista.

Blooklynissa asuva Kevin Cook oli ollut yhdessä ystävänsä kanssa kävelyllä keskellä Manhattania sijaitsevassa Central Parkissa, kun heidän luokseen oli tullut mies asellla osoittaen. Kun Cook ojensi ryöstäjälle yli kolme vuotta vanhaa Windows Phonen simpukkaversiota, katsoi voro sitä ja antoi sen omistajalleen takaisin.

– Kun hän näki puhelimeni, hän kysyi: ”Mikä helvetti tämä on?”, ja antoi sen takaisin. Ehkäpä hän tajusi, ettei tule saamaan rahaa puhelimestani, Cook nauroi asiasta uutisoineelle New York Postille.