Beyonce on popmusiikin uusi kuningatar: ”Seuraan Madonnan jalanjälkiä”

Viihdeuutiset · Anna Poikkimäki

Aina välillä popmusiikin rintamalla tapahtuu ilmiö, joka rikkoo aiempia ennätyksiä ja onnistuu luomaan jotain uutta. Poptähti Beyoncen uusi visuaalinen albumi on todiste siitä, että innovaatioita voi tapahtua jatkuvasti taiteen ja musiikin saralla.

Tähden nimeä kantava levy nousi iTunes-palvelun myyntilistan kärkeen 104 maassa. Harva laulajatar pystyy todellisuudessa tekemään mitään sillä mittapuulla, johon esimerkiksi kasaritähteydestä maailman huipulle noussut Madonna on tehnyt. Beyoncen menestyksellä alkaa olla jo vastaavia mittasuhteita. Hän on nyt kertonut pitäneensä vanhempaa poptähteä esikuvanaan uutta albumia tehdessä.

– Halusin seurata Madonnan jalanjälkiä, olla voimakas henkilö, rakentaa oman imperiumin ja näyttää muille naisille, että kun olet tässä vaiheessa uraasi, sinun ei tarvitse jakaa rahaasi ja kaikkea menestystä kenenkään muun kanssa, kommentoi 32-vuotias laulajatar Billboard-lehdelle.

Run the World (Girls) -hitin esittäjä perusti oman Parkwood Entertaiment -managementyrityksen vuonna 2008. Hän onnistui pitämään pitkään salaisuutena visuaalisen albuminsa ja siihen liittyvät musiikkivideot. Projekti oli tähdelle mullistava, ja hän kertoi, ettei ole eläessään tehnyt mitään niin urheaa. Levyllä voidaan kuulla yhteistyötä Draken, Frank Oceanin, Sian, Justin Timberlaken, Pharrell Williamsin ja aviomies Jay-Z:n kanssa.