Ällistyttävää kehonhallintaa – polkupyörätaituri vetää hiljaiseksi

Viihdeuutiset · Anna Poikkimäki

Moni voi kuvitella pyöräilyharrastuksessa olevan kyse pelkästään siitä, että henkilö ajelee suoraa tietä pitkin mahdollisimman lujaa. Ajatus kuulostaa kieltämättä hieman tylsähköltä. Se ei kuitenkaan koko totuus siitä, mitä kyseisen menopelin kanssa voi keksiä.

Kuva: YouTube
Kuva: YouTube

YouTube-palveluun on päätynyt vauhdikas video, jossa pyöräilijätaiturit tasapainottelevat kulkuvälineidensä kanssa mitä uskomattomammissa paikoissa. Martyn Ashton, Danny MacAskill ja Chris Akrigg näyttävät, että pyörällä voi harrastaa vaikka minkämoista kukkulan valloitusta.

Kaverit esimerkiksi taiteilevat pyörän selässä hylätyillä junaraiteilla ja junien päällä. He ajavat myös takaperin yhden renkaan varassa mutkaisilla ja loivilla teillä. Pyöräilijälegenda Lance Armstrongkin kalpenee kyseisten heppujen rinnalla.