Vakava tietomurto! Miljoonien some-käyttäjien tiedot julki

Digi · Stara.fi

Sosiaalisen median kasvu on tuottanut useita uusia miljardiluokan yrityksiä, joista eräs kuumimmista on tällä hetkellä Snapchat. Kolmen miljardin dollarin ostotarjouksen hylännyt palvelu on nyt joutunut vakavan tietomurron uhriksi, kun sen miljoonat käyttäjätiedot paljastuivat.

snapchat02012014

Viime viikolla Gibson Securityn asiantuntijat varoittivat, että Snapchatin käyttäjätietoja ei ole suojattu asianmukaisesti ja että ne ovat vaarassa päätyä hakkereille. Niin kävikin, ja nyt verkossa on julkaistu Snapchatin miljoonien käyttäjien nimimerkit, asuinalueet ja puhelinnumerot.

Käyttäjätiedot päätyivät kenen tahansa nähtäville verkkosivulle, joka on sittemmin jo suljettu. Nyt Gibson Security on julkaissut verkossa lookup.gibsonsec.org -verkkopalvelun, jossa käyttäjät voivat tarkistaa olivatko hänen Snapchat-tietonsa vuotaneiden joukossa.