Tässä on jokamiehen huvijahti – luksusta omakotitalon hinnalla

Lux Matkailu · Stara.fi

Huvijahdit mielletään yleensä maailman ökykohteiden vesillä kelluviksi paratiiseiksi, joissa superrikkaat ja julkkistähdet siemailevat shampanjaa ja väistelevät paparazzeja. Nyt lähes kuka tahansa voi ostaa itselleen oman yksityisen huvijahdin – omakotitalon hinnalla.

Varsinaiset huvijahdit maksavat miljoonia, mutta nyt italialainen Lazzarini Design on tuonut markkinoille hieman taviksemmille ihmisille sopivan vaihtoehdon. Jet Capsulen hinta on nimittäin Yhdysvaltojen markkinoilla 250.000 dollaria.

Minijahti on 25-jalkainen, mutta 11-jalkaa leveä ja siihen mahtuu peräti yhdeksän matkustajaa. Huippunopeus on 25 solmua, joten jalkoihin tällä jahdilla ei jää. Tehokkaammalla 740 hevosvoiman moottorilla saavutetaan peräti 38 solmun vauhti.