Televisiohistorian karmaisevin uutismoka – totta vai tarua?

Viihdeuutiset · Stara.fi

Olemme vuosien varrella kertoneet lukemattomista uutismokista, joissa toimittaja tai joku muu tekee hulvattoman virheen suorassa lähetyksessä. Tällaisia virheitä ei enää lähetyksen jälkeen voi korjata, joten ne päätyvät usein verkkoon. Parhaillaan verkossa leviää vauhdilla uutisvideo, joka voisi hyvinkin olla televisiohistorian rajuin.

Kuva: YouTube
Kuva: YouTube

YouTubessa on julkaistu video, jossa kadonneesta 20-vuotiaasta naisesta raportoinut miestoimittaja lataa hyvin rajua seksuaalisväritteistä juttua tietämättään suoraan miljoonille katsojille. Video lähti välittömästi leviämään verkon sosiaalisissa medioissa kulovalkean tavoin.

Kuten verkossa usein, myös tätä videota epäiltiin huijaukseksi. Tällä kertaa ovat myös oikeassa, sillä miehen riettaiden kommenttien jälkeen studiossa nähtävä uutisankkuri on leikattu videoon eräästä toisesta aikaisemmasta uutismokasta.