Unohda lenkkeily! Seksi on parasta liikuntaa

Fitness Lifestyle · Terhi Piiroinen

Ihmiset ovat aloittaneet ankaran laihduttamisen uudenvuodenlupauksen seurauksena. Moni haaveilee jouluna kertyneiden kilojen karistamisesta, mutta kaikki eivät nauti kuntosalilla rehkimisestä. Jotta kesäkuntoon pääsisi mahdollisimman hyvällä sykkeellä, kannattaa aktivoitua myös makuuhuoneen puolella. Tunnin rakastelu vastaa nimittäin puolen tunnin pituista juoksulenkkiä.

Kerroimme taannoin, että seksi ei polta niin paljoa kaloreita kuin ihmiset luulevat. Sen sijaan seksi on monen mielestä huomattavasti nautinnollisempi liikuntamuoto kuin vaikkapa juoksumatolla hölkkääminen. Quebecin yliopiston tutkijat ovat laskeneet, että miehet kuluttavat puolen tunnin seksisessiossa 120 kaloria, kun naisten kulutus oli 90.

Tutkimukseen osallistui 20 heteroseksuaalia pariskuntaa, jotka joutuivat vertailemaan puolen tunnin pituista seksihetkeä puolen tunnin juoksumatolla hölkkäämiseen. Tutkimukseen osallistuneet pitivät vällyjen välissä suoritettua liikuntaa nautinnollisempana. Toisin sanoen tutkimus osoittaa seksin lukuisten hyötyvaikutusten lisäksi sen, että se voidaan mieltää yhdeksi liikuntamuodoksi. Seksi voidaan liittää siten myös osaksi ihmisten treeniohjelmia, Public Library of Science uutisoi.

– Seksuaalinen aktiivisuus on hyvin tärkeää. Seksi vaikuttaa oleellisesti ihmisten henkiseen, fyysiseen ja sosiaaliseen hyvinvointiin sekä elämänlaatuun yleisesti. Ihminen on harrastanut seksiä aina, ja siksi on tärkeää myös tutkia siihen liittyvää aktiivisuutta, tutkijat perustelivat.

Kerroimme taannoin maailman lihavimmasta naisesta, joka laihtui pelkän seksin avulla huikeat 44 kiloa. Muutamalla vinkillä läskiä voi kuitenkin polttaa perusseksiä tehokkaammin. Esimerkiksi ennen aamupalaa harrastettu seksi kuluttaa enemmän, kuten myös kekseliäissä jooga-asennoissa tapahtuva lemmiskely. Asentoja kannattaa vaihdella muutenkin saadakseen seksiin ja vartaloon uutta potkua.

Myös marjojen syöminen ennen seksiä auttaa lisäkaloreiden polttamisessa ja se, että vetää vatsaa sisäänsä seksin aikana vatsalihaksia jännittäen. Mikäli seksiä tahtoo käyttää osana treeniohjelmaa, voi laihduttamista nopeuttaa seksiä ennen ja jälkeen tapahtuvalla kuntoilulla. Mikäli mielit täydelliseen bikinikuntoon ensi kesäksi, kannattaa kuntoileminen aloittaa jo tänään.