Naisten langanlaihuus väistymässä – fitness-vartalot muodissa

Fitness Viihdeuutiset · Stara.fi

Maailmalla on jo muutaman vuoden ajan yritetty tehdä läpimurtoa vaihtoehtoisen naiskauneusihanteen hyväksymisessä. Nollakokoiset huippumallit antavat asiantuntijoiden mielestä nuorille naisille vääristyneen esimerkin terveestä vartalosta. Nyt liikalaihuus on väistymässä ja urheilulliset naiset nousevat valokeilaan.

Kuva: Mari Kasvi
Kuva: Mari Kasvi

Terveys- ja fitness-asioihin perehtynyt DesirableBody.co.uk-sivusto teetti kävijöillään kyselyn, jossa tiedusteltiin naisten nykyistä unelmien vartalonmallia. Monien helpotukseksi vastaajat eivät enää tahdo superhoikkaa figuuria, vaan nyt suositaan normaalia urheilullista ulkonäköä.

Yli puolet kyselyn vastaajista suosii erityisesti tervettä ulkonäköä, jollaisia nähdään esimerkiksi tanssijoilla. Femail Firstin mukaan naisten yleisin koko oli vastausten perusteella noin 42, mutta suurin osa haaveilee 38-koon vartalosta. Valitettavasti ulkonäköpaineet elävät neitokaisten keskuudessa edelleen, sillä 32 prosenttia vastanneista myönsi olevansa epävarma painostaan ja figuuristaan jatkuvasti.

Kuva: Splash
Kuva: Splash
Kuva: Metrotuotanto
Kuva: Metrotuotanto