NASA ikuisti räjähtävän tähden – Jumalan käsi avaruudessa

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Yhdysvaltain ilmailu- ja avaruushallinto NASA hemmottelee Maan asukkaita julkaisemalla harvinaislaatuista kuvamateriaalia ja erikoisia videotallenteita avaruudesta. Nyt astronomit ovat onnistuneet ikuistamaan 17.000 vuoden päässä olevan tähden räjähdyksen, joka tosin näyttää enemmän korkeamman voiman viestiltä.

Kuva: NASA
Kuva: NASA

Tähti oli alkanut pyöriä akselinsa ympäri seitsemän kertaa sekunnissa, mikä lopulta johti tähden räjähtämiseen. Ilmiö aiheutti sen, että tähden hiukkaset olivat vuorovaikutuksessa materiaalin magneettikentän kanssa ja jäänteet hehkuivat avaruudessa kuin röntgen-säteet. Tuloksena syntyi ihmisen kädeltä näyttävä pilvi, NASA kirjoittaa nettisivuillaan.

NuSTAR-teleskoopilla jo muutama vuosi sitten otettu kuva nousi nyt otsikoihin, koska BuzzFeed antoi räjähdyksessä olleelle kuviolle nimen ”Hand Of God”, eli Jumalan käsi. Taivaalla on ennenkin todistettu mielenkiintoisia muotoja, kuten pilviä, jotka ovat näyttäneet miesten sukupuolielimiltä.