Kokeissa lunttaamiselle loppu? Uskomaton kokeilu belgialaiskoulussa

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Kouluaikana nuoret saattavat sortua kopioimiseen, lunttaamiseen ja huijaamiseen. Kerroimme taannoin tutkimuksesta, jonka mukaan lunttaavat opiskelijat hakeutuvat todennäköisemmin valtion ja kaupungin työpaikkoihin.

Kuva: YouTube
Kuva: YouTube

Belgialaisessa koulussa on aloitettu omaperäinen valvontakampanja lunttaamisen estämiseksi. Luokkahuoneessa lentää nimittäin pieni radio-ohjattava UAV-helikopteri, joka on varustettu GoPro-videokameralla. Kokeilua voidaan pitää lähinnä aprillipilana, sillä luokkahuoneessa pörräävä helikopteri häiritsee vakavasti oppilaiden keskittymistä kokeeseen.

Sen lisäksi, että lentävä valvontakamera vahtii kokeisiin osallistuvia oppilaita, käytetään sitä myös järjestyksen vaalimisessa koulun käytävillä. Kokeissa huijaamisen keinoja on monenlaisia, ja legendaarisimmat ovat kaiketi pyyhekumiin, penaalin sisäpuolelle tai paidan helmaan kiinnitetyt pienet lunttilaput.