Adolf Hitlerin wc-pönttö löytyi – oli käytössä autokorjaamolla

Viihdeuutiset · Anna Poikkimäki

Kaikki edesmenneeseen natsijohtaja Hitleriin liittyvä tuntuu kiinnostavan ihmisiä. Julman joukkomurhaajan entinen vessa on nyt löytynyt New Jerseystä, ja huussi pääsi heti uutisiin. Kyseinen WC-pönttö on saanut uuden kodin Gregin autokorjaamolta.

Pönttö kuului aikoinaan Adolf Hitlerin Aviso Grille -luksusjahdin laitteistoon. Nyt sitä käytetään päivittäin Gregin autokorjaamolla, ja omistaja Greg Kohfeldtin mukaan se soveltuu edelleen erinomaisesti tarpeiden tekemiseen. WC-pönttö löytyi vuonna 1951 rompetorilta. Katso kuva wc-pöntöstä tästä linkistä.

– Monetkaan ihmiset eivät voi sanoa käyttäneensä samaa valtaistuinta kuin maailmanhistorian julmin mies! Emme voi todistaa, että pönttö oli hänen, mutta vuosien saatossa sadat ihmiset ovat käyneet vilkaisemassa sitä, kertoi Greg Daily Mirror -lehdelle.

Mies kertoo harkitsevansa WC-pöntön myyntiä. Hän ei kuitenkaan luovu esineestä, jollei saa vastineeksi kunnon rahatukkoa. Kohfeldtin mukaan pönttö olisi missä tahansa taloudessa hyvä keskustelun aihe.