Huikea löytö! Mummon tavaroista löytyi ennennäkemättömät kuvat avaruussukkulan tuhosta

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Yhdysvaltalaisen avaruussukkula Challengerin kohtaama onnettomuus lukeutuu 80-luvun traagisimpiin ja tunnetuimpiin katastrofeihin. NASA:n sukkula tuhoutui kymmenennellä lennollaan vuonna 1986, vain 73 sekuntia laukaisunsa jälkeen. Kaikki sukkulan seitsemän matkustajaa kuolivat.

Nyt Reddit-käyttäjä AmericanMustache on tehnyt mielenkiintoisen ja historiallisesti merkittävän löydön isovanhempiensa kotoa. Mies kävi läpi kuolleen isoäitinsä tavaroita ja valokuvia ja tuli löytäneeksi sarjan kuvia Challenger-sukkulan viimeisestä lyhyeksi jääneestä matkasta.

Kuvat oli ikuistanut miehen isoisä, joka oli kuvannut ne työskennellessään Yhdysvaltain avaruushallinto NASA:lle. Sukkulan laukaisu kuvattiin, ja koska räjähdys tapahtui niin pian lähdön jälkeen, tallentui myös traaginen onnettomuus kuviin.