Saudi-Arabia kielsi naisten keinumisen: ”Kannustaa raiskaamaan”

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Kaksi miestä vangittiin hiljattain Saudi-Arabiassa, koska he olivat jakaneet ilmaisia ja piristäviä halauksia ventovieraille kadulla. Nyt maasta kantautuu vähintäänkin yhtä outo uutinen, kun naisia on kielletty keinumasta.

Arabialaisen uutisohjelma Al Sadan mukaan naisten keinuminen ei ole enää sallittua, koska se kannustaa miehiä seksuaalirikoksiin. Osa naisten keinumista esittävän valokuvan nähneistä miehistä vaatii virkavaltaa puuttumaan naisten liian eroottissävyiseen tekoon, eli keinumiseen.

Keinumisen pelätään innostavan miehiä liikaa, mikä saattaa lopulta johtaa raiskaamiseen ja pahoinpitelyyn. Länsimaalaisittain ajateltuna mahdollisen raiskaamisen syy on aina tekijässä, ei uhrissa. Kuvan keinuissa olleet naiset olivat pukeutuneita. Taannoin Saudi-Arabian uskontopoliisi perusteli naisten ajokieltoa sillä, että ajaminen altistaa naiset raiskauksille.