Uutistoimisto: ”Avaruusnatsit johtavat Yhdysvaltoja”

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Jotkut pitävät kotimaisen lehdistömme uutissisältöä joskus skandaalinhakuisena tai yliampuvana. Suomalaisten lehtien sisältö on kuitenkin melko maanläheistä siihen verrattuna, mitä Iranin suurimpiin lukeutuva tietotoimisto raportoi uutisina.

The Washington Post -lehden mukaan Iranin puolivirallinen uutistoimisto Fars News kertoi sunnuntaina Yhdysvaltain hallituksen olevan avaruusolentojen johtama. Eikä siinä vielä kaikki, sillä kyseisten avaruusolentojen kerrotaan olevan myös natseja. Uutistoimiston mukaan avaruusnatsit ovat soluttautuneet Yhdysvaltain johtoon jo vuonna 1945.

Fars News kertoo kosmisten kansallissosialistien johtavan Yhdysvaltoja Nevadan aavikolta käsin, ja käyttävän NSA:n vakoiluteknologiaa piilottaakseen todellisen identiteettinsä ja pyrkiäkseen hallitsemaan maailmaa. Uutistoimisto väittää tietojensa pohjautuvan tietovuotaja Edward Snowdenin lausuntoihin. Ne kuitenkin näyttävät perustuvan suomalaiseen Iron Sky -elokuvaan.

Fars News kutsuu itseään Iranin johtavaksi itsenäiseksi uutistoimistoksi, mutta aivan pureskelematta ei kannata niellä tarinaa Yhdysvaltoja pyörittävistä viheliäisistä avaruusfasisteista. Uutistoimisto on aikaisemmin muun muassa väittänyt 27-vuotiaan iranilaistiedemiehen keksineen aikakoneen, ja että Iso-Britannian kuninkaallisen perheen jäsenet ovat salaa juutalaisia.