Kiinalaiset tehtailevat pian superälykkäitä vauvoja: ”Vain parhaat yksilöt”

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Vanhemmille on yleensä pääasia, että lapsi on terve ja ainakin jollain tasolla älykäs. Ihannelapsi voi olla kaunis, taitava ja nopea oppimaan. Ihmiset saattavatkin odottaa lapsen tekemistä varten oikeanlaisia geenejä, jotta heidän jälkikasvustaan tulisi niin sanotusti parempia ihmisiä.

Kiina on tunnettu tiikeriäideistään, jotka panostavat koko elämänsä lapsensa menestymiseen ja tulevaisuuteen. Nyt kiinalainen BGI-yritys on aloittanut nerojen geenien etsimisen, jotta vanhemmat voisivat valita älykkäimmän alkion lapsekseen.

Geeneistä etsitään muun muassa poikkeuksellista lahjakkuutta matemaattisissa aineissa. Kun geenit on löydetty, valmistetaan spermasta ja munasolusta koeputkella täydellisen vauvan alku, josta todennäköisesti kasvaa myös normaalia älykkäämpi lapsi, QZ-julkaisu raportoi.

Uuden teknologian avulla vanhemmat voivat valita vain parhaimmat yksilöt jälkeläisikseen. Länsimaittain ajateltuna supervauvatehtaat kuulostavat arveluttavilta. Kerroimme taannoin myös yhdysvaltalaisesta yrityksestä, joka pyrkii valmistamaan vanhemmille ihannelapsen hiusten väriä ja pisamia myöten.