Kestäisivätkö hermosi? Maailman suurin palapeli sisältää 32 000 palaa

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Palapelit ovat vielä nykyäänkin suosittu tapa viettää rauhallista iltaa esimerkiksi perheen parissa. Palapelien keksimisen kunnia annetaan yleensä lontoolaiselle kartantekijälle John Spilsburylle, joka kehitteli historian ensimmäisen tunnetun palapelin vuonna 1760.

Kuva: Amazon.com
Kuva: Amazon.com

Mikäli perinteiset palapelit tuntuvat liian helpoilta alan harrastajille, on nyt saatavilla myös peli, jossa haastetta voisi uskoa riittävän. Katutaiteilija Keith Haringin töiden pohjalta tehdyssä palapelissä on jopa 32.000 palaa. Se onkin päätynyt Guinnerssin ennätysten kirjaan maailman suurimpana kaupallisena palapelinä.

Double Retrospect 32 000 Pieces Puzzle -palapeli on myynnissä muun muassa Amazon-nettihuutokaupassa. Se maksaa yli 200 dollaria, ja oletettavasti ison laatikon postikulut tuovat pelille lisää hintaa.