Elokuva-arvostelussa Walter Mittyn ihmeellinen elämä

Elokuvat · Anna Poikkimäki

J. Karjalainen on laulanut hänestä laulun. Walter Mitty (Ben Stiller) on Mies, jolle ei koskaan tapahdu mitään. Hän on haaveilija, joka herättää toisissa huvittuneisuutta vaipumalla ajoittain omiin maailmoihinsa. Työkavereilta ei heru arvostusta, rakkauselämä on olematon ja peilistä katsoo harmaata zombieta muistuttava ilmestys.

Kaikki näyttää Mittyn arjessa melko mahdottomalta, kunnes elämäänsä leipääntynyt mies päättää tehdä asialle jotain. Walter Mittyn ihmeellinen elämä -elokuva maalaa kuvan mukavuusrajojensa sisälle ujuttautuneesta herrasmiehestä, joka on ollut viimeiset 16 vuotta saman firman palveluksessa. Horroksesta hänet herättää irtisanomisen uhka, joka pakottaa Mittyn mielikuvista oikeaan maailmaan.

Sankarillisen alter egonsa kanssa mielikuvissaan askaroiva perusjantteri saa toteuttaa villeimmät fantasiansa lähtiessään metsästämään ainoaa keinoa, jolla hän voisi pelastaa oman nahkansa firmassa. Seikkailu vie miehen ympäri maailmaa paikkoihin, joista hän on aiemmin vain lukenut. Romanttista kuhinaakin alkaa ilmestyä lähipiiriin viehättävän työkaverin (Kristen Wiig) muodossa.

Kohtalonomainen elokuva näyttää sen, miten ihmisen elämä voi muuttua vain muutaman päätöksen aikaansaannoksena. Kokemus lienee innostava ja rohkaiseva kaikille niille, jotka vielä odottelevat unelmiensa elämän alkamista. Hyvän mielen draamakomedia sopisi minkä tahansa hyvinvointi ja elämänmuutos -seminaarin aloituspätkäksi. Viesti on selkeä – ainoa este omalle onnellisuudelle olet sinä itse.

Lajityyppi: Komedia, draama, seikkailu, fantasia

Ohjaaja: Ben Stiller

Pääosissa: Ben Stiller, Kristen Wiig, Shirley McLaine, Sean Penn, Adam Scott, Kathryn Hahn.

Ensi-ilta: 27.12.2013

Kesto: 1 h 55 min

Ikäraja: 7

Pisteet: 4/5